Waar ben je naar op zoek?

Projecten
Expertises
Product
Vacatures

project Agterberg b.v.

Renovatie Tennispark ATC Kadoelen

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft Agterberg in 2020 de renovatie van Tennispark ATC Kadoelen gerealiseerd. Er zijn 5 gravelbanen en 3 Smashcourt tennisbanen aangelegd.

 

 

Renovatie Tennispark ATC Kadoelen

In opdracht van de gemeente Amsterdam heeft Agterberg in 2020 de renovatie van Tennispark ATC Kadoelen in Amsterdam-Noord gerealiseerd. Het tennispark maakt onderdeel uit van Sportpark Kadoelen en is gelegen aan de A10. Daarnaast zijn er op het sportpark hockeyvelden, voetbalvelden, een sportschool, klimcentrum en een kanobaan.

Het ledenaantal van de tennisvereniging liep terug. Om het tennispark weer aantrekkelijk te maken voor nieuwe leden, is het gerenoveerd en uitgebreid.

Graafwerkzaamheden met behulp van GPS op de kranen

Door de omvang van het project, de locatie en de benodigde onderbouw voor de banen vond er veel transport plaats met grondkarren en vrachtauto’s. Voor het creëren van een stabiele onderbouw moest de slappe ondergrond op een speciale manier worden ontgraven en opgehoogd. Deze graafwerkzaamheden zijn uitgevoerd met behulp van kranen voorzien van GPS.

Aanleg van 5 gravelbanen

In de 3e week van januari 2020 is Agterberg b.v. gestart met de 1e fase van de renovatie. Een echte vorstperiode bleef uit. Mede daardoor verliepen de werkzaamheden volgens schema. Er is gestart met het verwijderen van de oude banen, het hekwerk, de lichtmasten, bestrating en beplanting. Voor de stabiliteit en waterdoorlatendheid van de tennisbanen zijn voorbereidende grondwerkzaamheden uitgevoerd. Tevens is het hoofdriool en zijn de mantelbuizen aangelegd. De fundering van de tennisbanen bestaat uit een laag M3C zand en Lava0/16. Voor de gravelbanen is er drainage en beregening aangebracht.
Na alle voorbereidende werkzaamheden zijn er door Tennisbouw 5 ‘gravel premium banen’ aangelegd die voldoen aan de NOC*NSF / KNLTB normen.

Aanleg van 3 all-weatherbanen

De 2e fase van de werkzaamheden zijn half maart gestart. In deze 2e fase zijn 4 gravelbanen vervangen door 3 smashcourtbanen aangelegd. Deze all-weatherbanen van het type ‘Smashcourt’ zijn in de wintermaanden ook bespeelbaar. De Smashcourtbanen zijn goedgekeurd volgens NOC*NSF/KNLTB normen. Na de voorbereidende grondwerkzaamheden is  de aanleg van de Smashcourtbanen verzorgd door Tennisbouw.

Terreininrichting

Ter afronding van de renovatiewerkzaamheden aan het tennispark zijn er rondom de tennisbanen betonplaten gelegd en zijn de de naden tussen de betonplaten gekit. Dit voorkomt onkruidgroei langs de banen. Ook is er nieuw hekwerk geplaatst, bestrating aangebracht en divers meubilair geplaatst, de banen zijn voorzien van baanverlichting en tot slot is de nieuwe beplanting aangebracht.

 

 

Enkele producten

product Agterberg b.v.

Tennisbanen

product Agterberg b.v.

Aanleg en onderhoud groenvoorzieningen

product Agterberg b.v.

Voetbal op natuurgras