Waar ben je naar op zoek?

Projecten
Expertises
Product
Vacatures

project Agterberg b.v.

Ontwerp en aanleg beeldentuin bij het 'huisje van koek' te Zeist

Een bijzonder project waarbij de krachtige combinatie van Groenewegen en Agterberg gezorgd heeft voor het gewenste eindresultaat.

Ontwerp en aanleg van de beeldentuin bij het ‘huisje van koek’ te Zeist

Het terrein van de KNVB ligt op de plek van het voormalige landgoed Djimat. Een terrein dat rond 1900 bestond uit bos, heide en zandvlakten.  Op het voorterrein van het huidige KNVB complex staat het ‘huisje van koek’, een gemeentelijk monument dat vroeger dienst deed als tuinmanswoning.

In opdracht van de KNVB heeft de ontwerpster van Groenewegen b.v. een beplantingsplan gemaakt voor de beeldentuin die in de voortuin van het ‘huisje van koek’ is aangelegd door de Agterberg bedrijven. Het straatwerk is uitgevoerd door Agterberg b.v., het ontwerp en het inplanten is verzorgd door Groenewegen b.v.
In de beeldentuin van de KNVB staan onder anderen beeltenissen van Johan Cruijff, Willem van Hanegem, Rinus Michiels en Sarina Wiegman.

Oranje-helden

Voor het straatwerk in de beeldentuin is gekozen voor een combinatie van tegels en schelpen met een afscheiding van Cortenstaal.

De diverse plantvakken bestaan voornamelijk uit oranje getinte planten en heesters zodat deze goed aansluiten bij de beeltenissen van de Oranje-helden die in de beeldentuin staan. Daarnaast zorgen rozen, grassen en groenblijvende bodembedekkers voor een onderhoudsarme tuin.

 

Recente projecten

project Agterberg b.v.

Aanleg voetbalveld bij Quick 1888 te Nijmegen

project Agterberg b.v.

Herinrichting Jac. P. Thijsseplein te Hilversum

project Agterberg b.v.

Vergroening van het Hooghiemstraplein

Je mag Willem Oskam altijd even bellen!

Willem Oskam

Tel:030 220 2334

Mail:w.oskam@groenewegenbv.nl