Waar ben je naar op zoek?

Projecten
Expertises
Product
Vacatures

project Agterberg b.v.

Bodemsanering Korenmolen De Hoop te Loenen aan de Vecht

In opdracht van Stichting de Utrechtse Molens heeft Agterberg de bodemsanering bij Korenmolen De Hoop in Loenen aan de Vecht uitgevoerd. Een bijzondere sanering omdat deze is uitgevoerd vanaf het water.

 

 

Bodemsanering Korenmolen De Hoop

Korenmolen De Hoop is in 1901 gebouwd nadat in 1900 de oude molen is afgebrand. De Stichting Utrechtse Molens is eigenaar van de molen en heeft het beheer van de molens uitbesteed aan het Utrechts Landschap. Het doel van de stichting is om de molens in het Utrechts Landschap te behouden. Bij de verkoop van de molenaarswoning bleek dat de bodem van de tuin was verontreinigd met zware metalen.

Saneren met behulp van een kraanboot

Na het leeghalen van de gehele tuin is de grond afgegraven en met behulp van een kraanboot afgevoerd. Doordat de Vecht langs de oevers niet diep genoeg is voer de boot door naar Vreeland waar we een overslagplaats hadden ingericht. Daar kon de grond overgeladen worden in vrachtwagens. Na het afvoeren van de vervuilde grond werd op dezelfde wijze, in tegengestelde richting, schoon zand en schone grond aangevoerd.

 

 

Enkele producten

product Agterberg b.v.

Bodemsanering

product Groenrecycling Utrecht b.v.

Tuinaarde

product Agterberg b.v.

Bouw- en woonrijp maken