Waar ben je naar op zoek?

Projecten
Expertises
Product
Vacatures

project Agterberg b.v.

Herinrichting Ampèrestraat te Hilversum

 

 

 

Herinrichting Ampèrestraat te Hilversum

De Groene Loper is een initiatief van de bewoners van de wijk en gemeente Hilversum, om diverse wijken met elkaar te verbinden ende wijk te voorzien van meer groen. Meer groen in de wijk is een grote wens van vele inwoners uit postcodegebied 1221. Deze betrokkenheid van inwoners komt terug in de actieve werkgroep Groene Loper, waarmee de gemeente sinds anderhalf jaar intensief samenwerkt aan het vergroenen van de wijk.

In opdracht van de gemeente Hilversum heeft Agterberg de herinrichting van de Ampèrestraat en de renovatie van de speeltuin in de wijk uitgevoerd. De verouderde speeltuin oogde saai en bestond voornamelijk uit beton met oudere rubberen tegels. Het resultaat is een mooie groene speelplaats waar gebruik is gemaakt van veel natuurlijke materialen. De paden zijn verhard met Stabilizer halfverharding, een gebonden verharding van 100% natuurlijke materialen. De vele bloeiende planten en hagen zorgen voor een natuurlijke afscheiding om zo een prettige plek te creëren voor in de wijk. Onder de nog te plaatsen speeltoestellen hebben de rubberen tegels plaats gemaakt voor houtsnippers als valbeveiliging.

Voor de herinrichting van de Ampèrestraat is de bestrating van de straten, parkeervakken en trottoirs verwijderd en opnieuw aangelegd. Om de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk te beperken, is het project in fases uitgevoerd. We hebben vele positieve reacties vanuit de wijk ontvangen en het project toont aan dat bewoners zich door de inspraak bij de voorbereiding, meer betrokken voelen bij de uitvoering van het project.

Enkele producten

expertise Agterberg b.v.

Groenvoorziening

product Agterberg b.v.

Aanleg en onderhoud groenvoorzieningen

product Agterberg b.v.

Renovatie en herinrichting