Waar ben je naar op zoek?

Projecten
Expertises
Product
Vacatures

project Agterberg b.v.

Herinrichting Jac. P. Thijsseplein te Hilversum

 

 

 

Na de zomer van 2022 is de gemeente Hilversum begonnen aan de voorbereidingen voor het nieuw ontwerp van het Jac. P. Thijsseplein.

In samenwerking met de buurtbewoners van het plein, leden van het bewonersinitiatief De Groene Loper en medewerkers van de gemeente Hilversum, is een ontwerp uitgewerkt waar ruimte is voor groen, ontmoeten en spelen.

Het plein is volledig op de schop gegaan, asfalt, stenen en beton zijn weggehaald. De fundering van het plein is vernieuwd en nieuw materiaal is aangebracht.

Het plein is in drie ruimtes verdeeld om een groene dynamische omgeving te realiseren. Het resultaat is een plein voor jong en oud. Voor avontuurlijk en natuurlijk spelen zijn er diverse houten speeltoestellen en een waterpomp geplaatst. Daarnaast is de “Thijssetuin” een fijne ontmoetingsplek met her en der nieuwe zitelementen.

Het herdenkingsmonument heeft zijn plaats behouden in deze nieuwe omgeving.

Voor de vergroening van het plein wordt gebruik gemaakt van verschillende boomsoorten, van afwisselende hoogte om een natuurlijke en speelse sfeer te creëren. Ook in de keuze van de bomen is de input van de buurt van belang geweest. Daarnaast is aandacht besteed aan een goede biodiversiteit.

Begin mei 2023 is het plein door wethouder Karin Walters feestelijk geopend.

Enkele producten

expertise Agterberg b.v.

Groenvoorziening

product Agterberg b.v.

Aanleg en onderhoud groenvoorzieningen

product Agterberg b.v.

Renovatie en herinrichting