Waar ben je naar op zoek?

Projecten
Expertises
Product
Vacatures

project Agterberg b.v.

Herinrichting Voorstraat te Vianen

In 2018 heeft Agterberg b.v. in opdracht van de gemeente Vianen de Voorstraat in Vianen opnieuw ingericht. De Voorstraat in Vianen is bij velen bekend om zijn jaarlijkse Paardenmarkt en heeft een enthousiaste winkeliersvereniging.

 

 

Herinrichting Voorstraat in Vianen

In 2018 heeft Agterberg b.v. in opdracht van de gemeente Vianen de Voorstraat in Vianen opnieuw ingericht. De Voorstraat is bij velen bekend om zijn jaarlijkse Paardenmarkt en heeft een enthousiaste winkeliersvereniging.

Slim gebruik maken van hemelwater

Om optimaal gebruik te maken van regenwater zijn er verschillende soorten kolken aangebracht. Een aantal kolken voorziet de bomen in de Voorstraat van water. Bij hevige regenval stroomt het overige regenwater naar de overige kolken die het afvoeren naar het kanaal. In de wintermaanden worden de kolken die de bomen voorzien van water afgesloten waardoor hier geen hemelwater met strooizout in kan stromen.

Gefaseerde uitvoering

Tijdens de uitvoering van het project was het belangrijk dat de winkels en woningen goed bereikbaar bleven en de overlast voor de bewoners, ondernemers en bezoekers tot een minimum beperkt werd. Daarom is het werk in verschillende fases uitgevoerd. Per fase is het rioolstelsel vervangen, bestaande huisaansluitingen vervangen en elementenverharding van gebakken materiaal en natuursteen aangebracht. Voorwaarde voor deze fasering was dat het werk klaar moest zijn vóór de Paardenmarkt in oktober.

Inrichting van de winkelstraat

De Voorstraat vormt het hart van het winkelcentrum van Vianen. Voor de inrichting van deze gezellige winkelstraat hebben we banken, tafels, stoelen en fietsnietjes geplaatst. Tevens is er een compleet verlichtingsplan aangebracht. Ook de oude waterpomp en het bronzen beeld van een paard hebben in de vernieuwde Voorstraat weer een prominente plaats gekregen.

 

Recente projecten

project Agterberg b.v.

Aanleg voetbalveld bij Quick 1888 te Nijmegen

project Agterberg b.v.

Herinrichting Jac. P. Thijsseplein te Hilversum

project Agterberg b.v.

Vergroening van het Hooghiemstraplein

Je mag Frank Agterberg altijd even bellen!

Frank Agterberg

Tel:030 220 1582

Mail:f.agterberg@agterberg.com