Waar ben je naar op zoek?

Projecten
Expertises
Product
Vacatures

project Agterberg b.v.

Renovatie veld Almere City

 

 

 

In de maand oktober, tijdens de interland periode, is het veld van Almere City gerenoveerd en aangepast aan de vereisten die bij de promotie naar de eredivisie horen. Wij hebben nieuwe drainage en veldverwarming aangebracht en de grasmat vervangen binnen een tijdsbestek van 3 weken.

De weersomstandigheden waren heel slecht en er viel een recordaantal mm aan regen. In deze periode hebben wij de droge dagen maximaal benut, wat neer komt op een halvering van de beschikbare tijd. In plaats van 3 weken zijn de werkzaamheden in anderhalve week uitgevoerd. Dit is mogelijk gemaakt door de inzet van collega’s tot in de late avond en nacht.

We zijn begonnen met de fieldtopmaker om van het geheel veld 3,5cm af te frezen. De oude zoden zijn met twee kippers afgevoerd. Er is een cunet uitgegraven voor de veldverwarming. Hierbij is 350m3 grond van het veld afgevoerd en, na de aanleg van de veldverwarming, weer teruggebracht. Er is 33 kilometer PE-slang aangebracht en om de 25cm ligt een leiding. Voor het aanbrengen van de drainage is in totaal 2200m1 sleuven gegraven en weer aangevuld met zand.

Na deze werkzaamheden zijn we begonnen met het egaliseren van het veld in combinatie met het verschralen van de toplaag. Om de waterdoorlatendheid te bevorderen is in de bovenste 15cm 100m3 zand doorheen gemengd.

Na het leggen van de graszoden was de renovatie gereed. Om het veld klaar te maken voor de eerste wedstrijd, op 28 oktober, is er gemaaid, belijnd en zijn de doelen terugplaatst.

 

Enkele producten

product Agterberg b.v.

Aanleg en onderhoud groenvoorzieningen

product Agterberg b.v.

Renovatie en herinrichting

expertise Agterberg b.v.

Groenvoorziening